Hibás objektum

    „Jó kis hely” – komplex gyermekprogramok megvalósítása Kisdobsza községben (Pályázatok)

Kisdobsza településén a projekt keretében egy olyan közösségi tér jön létre, amely a településen élő 0-25 éves korosztály és szüleik számára biztosít a szükségletekre épülően különféle preventív célú programokat és foglalkozásokat a szülők bevonásával, a helyi közösség fejlesztés érdekében. A projekt 44 millió forintos európai uniós támogatásból valósul meg. Az elszámolható költségek 100%-át az Európai Szociális Alap finanszírozza.
Ha tetszik oszd meg: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

Projekt megnevezése:
„Jó kis hely” – komplex gyermekprogramok megvalósítása Kisdobsza községben

Projekt azonosító száma:
EFOP-1.4.3-16-2017-00054

Kedvezményezett:
Kisdobsza Község Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
43 999 980 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Szociális Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2018.02.19.

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL FINANSZÍROZOTT „JÓ KIS HELY” – KÖZÖSSÉGI TÉR KIALAKÍTÁSA KISDOBSZA KÖZSÉGBEN

Kisdobsza településén a projekt keretében egy olyan közösségi tér jön létre, amely a településen élő 0-25 éves korosztály és szüleik számára biztosít a szükségletekre épülően különféle preventív célú programokat és foglalkozásokat a szülők bevonásával, a helyi közösség fejlesztés érdekében. A projekt több mint 44 millió forintos európai uniós támogatásból valósul meg. Az elszámolható költségek 100%-át az Európai Szociális Alap finanszírozza.

Kisdobsza településén jelenleg a 0-25 éves korosztályú gyermekek és szüleik számára egyáltalán nincs elérhető gyermekellátási szolgáltatás. Ennek érdekében a tervezett fejlesztés rövid távú célja a szükségleteknek megfelelő mennyiségben és minőségben a hiányzó szolgáltatások és komplex gyermekprogramok programok biztosítása, illetve az azokhoz való hozzáférés elősegítése a településen élők számára. Kisdobszán ennek keretében egy olyan közösségi tér jön létre, amelynek szolgáltatásai ingyenesen, mindenki számára, mindennemű megkülönböztetés nélkül elérhetőek lesznek. Ezen belül is elsődleges célcsoportja a 0-25 év alatti gyermekek és fiatalok, valamint szüleik, de a célcsoportnak számít a helyi közösség is, valamint a gyermekekkel és családjukkal foglalkozó intézmények, szolgáltatások vezetői és munkatársai.

Az Önkormányzat számára fontos és célként tűzte ki, hogy a tervezett szolgáltatások a helyi közösség egészére pozitív hatást fejtsenek ki, amelyek hozzájárulnak a közösség megújulásához és fejlesztéséhez, valamint hozzásegítik főként a hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportokat helyzetük javításához, igényeik kielégítéséhez.

A tervezett „Jó kis hely” hosszú távon elősegíti a gyermekes családok ismétlődő szegénységi körének megtörését, valamint elősegítik esélyeik tartós és hosszú távú növekedését. Ezen célok eléréséhez hozzájárulnak többek között a szolgáltatóházban működő szolgáltatások és programok, mint pl. a gyerekek készségeinek és képességeinek kibontakoztatását, fejlesztését elősegítő programok, tanulást, iskolai felzárkózást elősegítő programok, gyerekeket és a szüleiket érintő közösségépítő, fejlesztő programok biztosítása. A programokhoz kapcsolódóan eszközbeszerzés is megvalósul.

A projekt fizikai befejezésének várható ideje: 2022 február

 

Képtár


cimer
 
 

További pályázatok a környéken